Zdravý velikonoční beránek

17. dubna 2017 v 13:44 | T&J |  Sladká jídla

Přejeme Vám všem krásné Velikonoce.

Ani tyto Velikonoce jsme se nemohly připravit o sladkou dobrotu v podobě pečeného beránka, a tak jsme se rozhodly, že se s Vámi o recept podělíme. Většina z Vás už má určitě napečeno, a my tedy s naší zdravou variantou beránka přicházíme až s křížem po funuse, ale pokud se Vám recept líbí a chtěli byste ho také vyzkoušet, tak neváhejte a udělejte si třeba výborný mrkvový koláč. Mrkev beránkovi dodá nejen vitaminy, ale i vláčnost. Nebudete věřit jak skvěle se mrkev na pečení hodí!



Co budeme potřebovat:
  • Celozrnná mouka jemně mletá 150 g
  • Špaldová mouka 150 g
  • Špetka soli
  • Prášek do pečiva
  • Rozehřáté máslo 80g
  • Mrkev strouhaná najemno 300 g
  • Citrón
  • Med 90 g
  • 2 Vejce
  • Bio jogut bílý 150 g

Dle chuti do těsta přidáme:
  • Ořechy nebo semínka
  • Sušené ovoce (brusinky, goji, rozinky)

Postup:
Troubu si předehřejeme na 180°C a začneme si připravovat těsto na beránka. Nastrouháme mrkev na jemno a zakápneme jí šťávou z citrónu. Ve velké misce smíháme "suché ingredience" (mouky, sůl, prášek do pěčiva) a následně přidáme i ty "mokré" (máslo, med, vajíčka, jogurt a mrkev s citrónovou šťávou). Do těsta můžete dle chuti přidat oříšky nebo sušené ovoce Formu si vymažeme máslem, vysypeme moukou, nalejeme do ní těsto a dáme péct. Během pečení kontolujeme zda-li je těsto hotové pomocí špejle.

Pokud jste se rozhodli beránka nebo koláč udělat tak se nám pochlubte! Hotové výtvory nám můžete zasílat na email- zij-zdrave@email.cz, rádi se na Vaše krásné beránky/ koláče podíváme a zveřejníme na našem blogu.
 


Komentáře

1 S-hejvi S-hejvi | Web | 17. dubna 2017 v 16:07 | Reagovat

Vypadá skvěle! :))

2 Jitka Jitka | Web | 17. dubna 2017 v 20:48 | Reagovat

beránka jsem nepekla,ale bochánek.Je to zajímavý recept,tak třeba příští Velikonoce

3 Eliss Eliss | Web | 18. dubna 2017 v 11:09 | Reagovat

Recept nevypadá špatně, ale bohužel není nic pro mě...

4 Morbid_Curiosity Morbid_Curiosity | Web | 18. dubna 2017 v 12:46 | Reagovat

Vypadá suprově - zvlášť by mě zajímalo, jak v tom chutná ta mrkev :)

5 Lenča Lenča | Web | 18. dubna 2017 v 16:38 | Reagovat

Taky mám na blogu recept na beránka :D Ale ten Tvůj vypadá o hodně luxusněji! Kam se hrabe ten můj ... Pecka! :-)

6 Blog by Kačí Blog by Kačí | Web | 19. dubna 2017 v 14:50 | Reagovat

Skoro rok používám jen špaldovou a nemohu si ji vynachválit! :-) Jinak tento recept vypadá fakt luxusně!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.